Nostalgieplaatje

Nostalgieplaatje
De oud HTM lijn 15 op de kruising Zuiderparklaan/Escamplaan. In die tijd nog volop reclame voor drank en rokerij op de trams. 1958

zaterdag 3 november 2012

Sporenplan aangepast.

Nu de winter in aantocht is komt de tijd om weer aan de trambaan te werken.
Bij het opruimen werd nog een stel beddingen van wissels gevonden. na enig bekijken bleek dit nog genoeg voor een tweetal extra verbindingen op de baan. Omdat de dubbelsporige kruising niet beviel en er toch uit moest om opnieuw gebouwd te worden een mooie gelegenheid om ook deze twee wisselstraten erbij te leggen. Bij de kruising had ik de isolaties verkeerd gelegd waardoor het erg kortsluitings gevoelig was bij het passeren van een tram.

 De kruising is verwijderd en de wisselstraat is er ook ingelegd. Deze verbinding zal gebruikt worden door de museumtrams.

Nog even een foto in detail van de wisselstraat.
De tweede wisselstraat gaf iets meer werk omdat gelijk het naastliggende spoor ook opnieuw gelegd is om netjes parallel liggende sporen te hebben. Waarschijnlijk zal hier een lange driewagentram gebruik van gaan maken. De wisselmotoren gaan er binnenkort onder en na het testen is dit stukje dan klaar voor de afbouw en aankleding.
Eerst moet nu de kruising afgebouwd en aangesloten worden, dan het proefrijden met diverse trams waarna en weer verder gebouwd kan worden aan het stratenplan.