Nostalgieplaatje

Nostalgieplaatje
De oud HTM lijn 15 op de kruising Zuiderparklaan/Escamplaan. In die tijd nog volop reclame voor drank en rokerij op de trams. 1958

woensdag 16 september 2015

Interne verhuizing modeltram.

Door een interne verhuizing is de baan MTSA gedemonteerd.
Nadat de vrijgekomen ruimte heringericht was is begonnen met het inrichten van de nieuwe tafels voor de modeltrambaan MTSA3.
Inmiddels zijn de tafels als semi modulebaan opgebouwd. Dat wil zeggen dat het in principe een modulebaan is maar niet met vaste module maten. wel zijn de modules onderling los te halen en blijft de bedrading binnen een module, met uitzondering dan van de voedingskabels.

Hierbij een afbeelding van de twee rechtermodules in een L vorm.

De verbinding tussen rechter en linker modules wordt gevormd door een "buitenlijn"module die uitneembaar is zodat er altijd werkzaamheden aan het raam kunnen plaatsvinden zonder risico dat de modelbaan beschadigd raakt.


De buitenlijnmodule en de linkermodule liggen klaar om van rail voorzien te worden (inmiddels gebeurt). Van de beide bureau's is de rechter bestemd voor de normale werkzaamheden en computerhobby, terwijl de linker bestemd is om als werkblad dienst te doen voor de modeltramhobby.