Nostalgieplaatje

Nostalgieplaatje
De oud HTM lijn 15 op de kruising Zuiderparklaan/Escamplaan. In die tijd nog volop reclame voor drank en rokerij op de trams. 1958

vrijdag 24 mei 2013

Franse hoek in aanbouw.

In principe was er gepland om gedurende de zomer niets te doen aan de modeltrambaan.
Maar aangezien de zomer zich niet laat zien toch maar weer begonnen met de verdere afbouw. De "Franse hoek" wordt op dit moment verder aangekleed. Als eerste verscheen in ruwbouw een supermarkt met daarnaast (zoals hier in Frankrijk toch redelijk standaard) een klein tankstation. De verdere afbouw wacht op de levering van een aantal SMD-leds voor de verlichting van de buitendeuren.


Deze hoek zal volledig Frans gebouwd worden met bouwpakketten van MKD en zal een aantal kleine winkels, woonhuizen, supermarkt en autobedrijf omvatten. Tegen de muur moet halfrelief bouw komen, of van Scalescenes of bouwplaten uit een hobbyblad.
De toepassing met Heki wegenverf beviel niet door het hygroscopische effect, daarom wordt hier een andere verfsoort gebruikt. Weliswaar zijdemat in plaats van matverf maar het bevalt beter.
Hier een beeld van het de andere kant van het tankstation:Het begint al wat vorm te krijgen. Eerst in ruwbouw de huizen neerzetten zodat bepaald kan worden waar het parkeerterrein van de supermarkt komt en waar het parkeerterrein van de autodealer. Eigenlijk moet er hier ook nog een camperplek komen.
Hieronder nog even twee beelden.De inwoners van Kinderdam kunnen dus al naar de kapper, een pilsje drinken, een stokbroodje halen 's morgens en een bloemetje halen als er iemand jarig is.
We bouwen rustig verder zolang de zomer op zich laat wachten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten