Nostalgieplaatje

Nostalgieplaatje
De oud HTM lijn 15 op de kruising Zuiderparklaan/Escamplaan. In die tijd nog volop reclame voor drank en rokerij op de trams. 1958

zaterdag 30 januari 2016

Gras leggen makkelijk gemaakt 1

Zoals iedereen heeft kunnen zien is er bij de halte Juliapark al gras gelegd op de trambaan.
Dit is met de "afwasfles" methode gedaan. Klinkt raar he?
men neme een fles van afwasmiddel en zaagt daar de dop zodanig van af dat er een gat van ca. 1 cm is. Vervolgens vullen we de fles met, bijvoorbeeld in dit geval, Noch grasvezels.
Het oppervlak waar gras moet komen wordt ingesmeerd met een iets verdunde houtlijm. Ik had de ondergrond al voorbehandeld met groene verf.
Vervolgens houden we de vinger op de dop van de afwasfles en schudden die enige tijd zodat de vezels wat statisch worden., We draaien de fles om en we proberen te strooien. als we het geheel gestrooid hebben dan nemen we een stofzuiger (liefst geen turbostand) en dekken de zuigopening van de slang af met een oud pantykousje en zuigen de overtollige grasvezels van de baan af. Van tijd tot tijd even de opgezogen vezels weer terug doen in een bakje voor hergebruik. De zuigmond mag zich op een afstand van 2 a 3 cm bevinden. Nu de grasmat laten drogen. Ik gebruikte hier een mix van 1,5 en 2,5 mm verzels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten